Her midt i en gennemgang til en kareoke bar, ligger denne italiensle restaurant.
Jeg er her fordi den kaldte 4,9 på google maps og fordi jeg havde lyst til italiensk.
Restauranten hedder L`clave del, pizzeria- restaurante. Den ligger på Paseo Maritimo 51.
Jeg bliver mødt at denne rigtig søde tjener, som da hun har præsenteret mig for menukortet, der også skal fungere som dækkeserviet, sætter sig ved bordet ved siden af, for at fortsætte sin egen aftensmad.
På drikkevarelisten, kan man vælge mellem ribera glas og rioja glas. Jeg går med rioja og tjeneren kommer med flasken, skænker lidt op, så jeg kan smage. Den smager som den skal.
Jeg noterer mig kontrasterne mellem papir menukort/dækkeserviet og at tjeneren kommer med flasken og at jeg får lov at smage den.
Jeg bestilte en pasta ret –
Fiochetto gorgonzola.
Sachets stoffed with cheese and pear,
gorgonzola cheese sauce and walnuts.
Det har jeg aldrig set før og selvom retten så lidt bleg ud, så smagte det det fantastisk. Pæren nedtoner den kraftige ost og valnødderne tilfører bitterhed. Hvis den skulle mangle noget, kunne det være lidt friskhed i form af lidt citrus og lidt mere frisk basilikum.
Jeg bliver betjent af indehaverne. Hun er venlig og taler lidt engelsk. Han holder sig mere til spansk og igennem hende, får han fortalt, at det er frisk pasta, hvilket jeg ikke var i tvivl om.
Efter hovedretten her, har jeg mod på at smage den hjemmelavede tiramisu sammen med en kop kaffe.
Tiramisuen er helt klart hjemmelavet og den har stået og trukket mindst et døgn. Lady fingers smager som de skal – af contreau og der er ialt 3 lag. Kaffedelen passer til mangden af mascarponens sødme.
Flødeskummen, som ligger på hver side af den italienske dessert, er for mig overflødig og jeg undlader at spise dette. Da tjeneren kommer hen til mit bord, for at rydde min tallerken, siger jeg til hende, at flødeskum ikke er min stærke side og at tiramisuen sagtens kan klare sig uden.
Hun griner venligt og indskyder, at grunden til at der gik så længe, før desserten kom, var fordi, de var løbet tør for flødeskum og derfor havde sendt sin datter i supermarkedet. Det havde hun ikke behøvet så, kunne hun godt se. Det grinede vi af sammen.
Da jeg er færdig med min kaffe og er klar til at betale, spørger hun mig, om jeg ikke har lyst til en limoncella. Jeg er vild med citrus og i syden sol, er limoncella virkeligt lækkert, så jeg kan ikke sige nej. Den er naturligvis også hjemmelavet. Jeg spørger ind til den spanske udgave af Limoncella og tror fejlagtigt at det er Sambucca. Nej den hedder Baterina og er lavet på slåenbær. Den skal jeg naturligvis også smage. Den dufter af lakrids – pernod, men smager slet ikke sådan. Den er meget mere bæragtig og har ikke megen eftersmag.
Vi stod og talte lidt sammen om hvor hun kom fra og hvor jeg kom fra. Det viste sig, at hun har venner på Frederiksberg og at hun var meget glad for Danmark.
Da jeg skulle gå, sendte hun mig videre med et ”God bless you”. Og jeg gik tilbage til mit hotel med en følelse af, at have været en tur i det autentiske Italien, her midt i det meget turistede Costa del Sol.
En dejlig sidste aften og skulle jeg komme tilbage her til, er dette helt klart et sted jeg vil besøge igen.